börjar bli taggad!

Jag såg en lapp i skolan idag om ett skidlopp och tänkte att det kunde kanske vara trevligt med lite övning!
Sofia verkar också taggad? Evelina kanske inte lika... Man kunde anmäla sig till den 17e och sen är loppet den 23e. Så vi får väl försöka komma överens här under helgen.. :)


(Ja fastän bilderna är väldigt rätt innan jag lägger in dom här så vill den vända på dom, så det får väl vara så då, tänker inte ens försöka vända dom nu.)

Jag har varit ute i sätraspåren lite och åkt nu när jag äntligen kommit tillbaka till Gävle!
Till min (och alla andra utan lokalsinne, exempelvis Gurras) stora glädje har de nu satt upp en skylt som gör att man hittar hem igen istället för att åka/springa runt runt tills mörkret kommer).Fast jag var trots det oerhört förvirrad första gången jag åkte där. Jag har ju laddat ner en sperbra app tll min gosiga iPhone som talar om för mig hur långt och fort jag åkt. Ganska kul att se förbättringar(förhoppningsvis).
Jag åkte efter skyltarna som det stod 4.2km på, och åkte två varv. Sen tog jag upp telefonen för att kolla hur lång tid det tagit, då stod det att jag åkt 4.98km. Och jag blev då sjukt förvirrad (kan tillägga att jag samma förmiddag haft väldigt ont o huvudet och var mer eller mindre övertygad om att jag hade hjärnblödning). Jag var ju helt säker på att jag åkt två varv samtidigt som det inte verkade vara mer än ett? så jag började fundera om min hjärna inte längre riktigt fungerade (till följd av min hjärnblödning)?  Och blev till slut oerhört osäker på hur många varv jag egentligen åkt. Sjukt läskigt.
Men jag åtke ett varv till, och kollade igen, och då stod det att jag hade åkt 2.4 km. Då kändes det genast lite bättre.

Tydligen var det iaf så att jag hade missat en runda i början av spåret som man tydligen också skulle åka för att det skulle bli 4.2 km, och inte 2.4. Såå min hjärna verkar inte va riktigt så slut än iaf, skönt! :)

Var ute igen igår och då gick det iaf bättre..
När jag inte åker skidor så pluggar jag nu till en ganska stor tenta nästa vecka, såvida inte Bella har stulit mina skolböcker för att använda som hopp-hinder. Hon måste ju också få träna lite ibland!

Men nu är det helg och då tänker jag vara ledig!
Afton! / Tessan


Motljus.

Nu under juluppehållet från skolan har jag varit i Mora och försökt lägga några mil bakom mig på skidorna.
Hitills har jag lyckats komma ut i spåret 7 ggr och har totalt åkt ca 5.5 mil.
Men min kropp verkar inte ha accepterat detta än för jag får fortfarande träningsvärk på olika spännande ställen varje gång jag varit ute!
Än har jag inte vågat mig ut i vasaloppsspåret utan har åkt runt golfbanan på sollerön istället, det är närmre dit hemifrån mig och så finns det inga läskiga backar som svänger och gör att jag åker ut i skogen och in i tallar.
(VARFÖR måste det alltid svänga längst ner i backen??)

De här bilderna är från i måndags (4/1).Jag tror nästan jag börjar gilla skidåkningen lite, iaf en sånhär vacker dag när solen skiner och det är -5°C. Då är det fasiken riktigt fint :)


De människor som har en övertygelse att alla från Mora föds på ett par skidor och åker ofta och gärna hela livet, måste jag nog upplysa om att så inte är fallet, det kan nog både jag och Sofia intyga...
Det blir nog minst en vurpa per skidtur men snart är det dags för mig att börja träna på att åka i backe och byta spår utan att ramla, ska bli spännande!
Än så länge har jag en benägenhet att ramla just efter att jag kört förbi någon i spåret (det händer visserligen inte så ofta, men typ barnfamiljer måste man ibland köra om, och vissa folk som typ är 100år, eller mer). Det är ju iof kul att jag kan ge någon annan lite gläde genom att de får skratta åt mig. Men det kan nog vara bra att träna bort det innan vasan iaf.

Eftersom det var så sjukt fint skidåkarväder på måndagen så ville jag ut igen i tisdags. Termometern hemma visade -16°C. Jag tyckte det kändes lite i kyligaste laget, men tänkte att jag vill åka ändå. Måste ju passa på nu när man är ledig. Så jag satte mig i bilen och åkte ut till sollerön ändå. Jag bestämmer mig när jag sätter mig i bilen att jag INTE ska kolla på tempen på vägen . Tyvärr kunde jag inte låta bli och ja...de va lite kallare där ute :/ Men men tänkte jag. Det är bara att köra. Ett varv överlever man säkert iaf. (ett varv är 3.6km)
Så jag kämpade mig runt, fick stanna några gånger och värma händerna dock eftersom jag helt tappat känseln i dom och dom var helt vita. Men när jag väl kommit runt ett varv så hade jag faktiskt fått upp värmen och jag åkte ett varv till.
Men det enda jag frös om var egentligen händerna faktiskt.
Och igår inhandlade jag nya handskar så nu kommer jag aldrig mer frysa !!
Fördelen med att åka när det är kallt är ju att det går lite fortare, eftersom man vill få upp värmen fort! :)
En annan fördel är att man blir sjukt snygg. Röda fina kinder och vita charmiga ögonfransar

Idag tänker jag inte åka eftersom det är -23 och nånstans får man fan dra gränsen. Jag tänkte försöka få med mig nån på pulkaåkning istället!
Sen jobbar jag hela lördagen så då blir det heller ingen skidåkning, men på söndag tänkte jag ge mig ut i vasaloppsspåret och köra lite, då skulle vädret förhoppningsvis bli lite mildare!

Jag har förresten laddat ner en app till min gosiga iPhone som talar om för mig hur långt och snabbt jag åkt. Så det blir ju spännande att se om det blir några tidsförbättringar! :) än så länge tänker jag inte ens nämna hur fort(långsamt) det går.

Nu ska jag åka på pulkajakt!
Hejsvejs / Tessan.

RSS 2.0