We made it!

   
Efter en rejäl gröt- och vasaknäckefrukost (alla utom Knaggen som inte kunde äta nått och dessutom spydde på natten) åkte vi iväg till starten i Oxberg. Vädret var inte alls optimalt men vi var glada ändå. De otroligt snygga hopp-bilderna ovanför är tagna i startfållan innan skidorna åkte på! När det bara var några minuter kvar till vår start, och vi hade kissat i de vidriga bajamajorna (Helena gick det inte helt bra för, någon tog bort tunnan under när hon satt och kissade) och slängt våra påsar med överdragskläder i en lastbil, blev vi intervjuade av en trevlig dalkulle (som Helena antod att motsatsen till dalkulla var). Intervjun syntes på en storbildsskärm och hela Oxberg hörde! Sen gick starten och vår nya ringsignal Vasamelodin spelades i högtalarna.

 
Efter 11 km (1h. 28min) och oändligt många uppförsbackar kom vi till Hökberg. Där fick vi vila lite och dricka energidryck och blåbärsoppa! Mycket uppskattat!

När vi lämnat Hökberg tyckte vi att det var för tyst i spåren! Vi tyckte att lite hejaramsor vore på sin plats. Det blev två stycken: ROSA MÖSSOR ÄR NI KLARA? JAJJAMENSAN FATTAS BARA! KNÅDAS KNÅDAS KNÅDAS! och: KOM IGEN TJEJER UPP OCH HOPPA, VI VILL DRICKA BLÅBÄRSOPPA!

Efter ytterligara 10 km (1h. 29min senare) var vi i Eldris. Där var det mer blåbärsoppa och dessutom livemusik! Lyckan över att bara ha 9 km kvar var otroligt skön!

Den sista milen var den värsta. Vi ökade tydligen också temot eftersom vi 1 timma och 15 minuter senare var i mål i Mora. Glädjen på upploppet var total! Vi ville köra alla fyra i bredd över mållinjen så Helena fick rejsa om en tant på upploppet för att göra detta möjligt! Väl i mål fick vi medaljer och samma dalkulle/mas, som filmade och snackade med oss i starten bad oss vänta så att han fick intervjua oss igen! Efter det ville också vasaloppet youtube-kanal snacka med oss. Vi är alltså numera kändisar i vasaloppssammanhang och lovade att komma tillbaka nästa år. Vi har gjort mycket reklam för bloggen också och hoppas på massor med läsare!


Vi var trötta, lyckliga och stolta när vi kom i mål!

Ett minne för livet att dela med världens finaste vänner! TACK!
/Evelina

Kör i vind och klackarna i taket...

Att åka buss i Mora är inte så lätt, inte om man heter Helena iaf...
Knaggis frågar vad bussen från Mora till Oxberg kostar och hur lång tid det tar.. Helena fäller den ultimata kommentarer "ingår resan tillbaka?" Hon inser sitt katastrofala misstag och kutar därifrån... (målet är ju i Mora...)

Jaaa det här blir mitt andra inlägg, dagen innan loppet och jag är nervös! Drömt mardrömmar om att jag åker och åker och aldrig kommer fram. Men det här ska bli skitkul! Jag är så taggad, både för loppet och Wasastugan efteråt!

Wiiiiee, önska oss lycka till!

Äntligen i Mora!

Efter en oändligt lång biltur är vi nu framme i staden/byn/metropolen/drömmen/målet Mora!

Therese startade bilen under förmiddagen och hämtade Helena för att sedan plocka upp mig (Eve) på praktiken där jag haft min sista dag idag! Stannade på "jobbet" till lunch (som bestod av en stor bit av min sista-dagen-kaka).

Efter det begav vi oss in till stan för att köpa lite skumpa till målgången!

(Medan detta skrivs får Therese och Helena inte igång tvn så vi tar radio istället "för det är så man gör på landet")

När vi kom till Falun blev vi hungriga och tänkte att: Donken är ju gott! Så McDonalds blev det som uppladdning inför det stora loppet!

När vi hade åkt en bit till körde vi av vägen och började köra in i skogen. Vi körde på en litenliten väg en ganska bra bit och efter många röda stugor med vita knutar, hittade vi tillslut Therese optiker. Han bodde (CHOCK) i en liten röd stuga med vita knutar och det var även där inne han hade sin trevliga optikerbutik. Så här såg det ut!

Här hämtade vi alltså Knaggen glajor som varit inne på service!

På vägen från optikern mötte vi folk på spark och såg tre stycken midsommarstänger(?)! Riktigt tjusigt mitt i vintern!

Efter att ha stannat ett par gånger och turistat och tagit kort på daliga saker var vi framme i Mora! Där åkte vi direkt till Vasatältet och gick på mässa och hämtade våra startkitt och tog massa gratissaker och köpte energigel! Mycket trevligt! Man fick även prova skoter!


Bäst av allt var att vi fick se Vasastugan! Denna omtalade stuga/uteställe! Dit ska vi imorgon och det ska hela Mora få veta! Gävles snyggaste studenter är i byn!


Nu är vi hemma hos Therese mamma och vi har snott hennes killes dator för att blogga! Just nu är bara vi, hundarna och katterna hemma men vi hoppas att få träffa morsan snart! God mat hade hon iaf lagat till oss! Tackar!

Imorgon gäller det! Hoppas att Fia har det underbart fantastiskt hemma hos sin familj! Vi ses vid bussen imorgon! PUSS!


Skidorna

Studenter som vi är faller vi inte för överpriserna på vallning av skidorna i Mora, utan vi utnyttjade sambon min och svärfar, så nu är det bara att hoppas att dom går perfekt!

Annars så bär det av till Mora imorgon för att ladda upp med en lunch i vasaloppstältet för att få den rätta stämningen.

Lär slänga in ett tack jag också, och det till min kära mor som fixade till det så att Helena hamnade i samma starled som vi andra och att hon lånar ut sin svarta skidjacka som matchar betydligt bättre med knådasmössan än min röda.. :)

Har funderat på en till sak.. Vet inte riktigt vad jag längtar mest efter, själva loppet eller att få den äran att bära en neonrosa Knådas Sport-mössa...

Puss hej /FiaSlänger in en bild på mina, Knaggen o Eves nyvallade skidor, Helena (stockholmare som hon är) kör på vallningsfria.


urladdning samt uppladdning

Efter att ha tillfrisknat från mig halsinfektion samt förkylning i måndags så bestämde sig min kropp för att få vinterkräksjukan under natten till onsdag. Så efter att ha tömt kroppen på allt som heter energi och vätska försöker jag nu så gott det går att fylla på igen! Jag har iaf lyckats börja äta nu på kvällen så om jag är pigg imorgon försöker jag nog ändå åka loppet.
Uppladdningen blev inte helt som planerat så vi får se hur det går. Spännande !
Har iaf sjukt snygg mössa ju så det SKA gå :)

/Tessan

Mössorna på plats!


DE ÄR HÄÄÄÄR! Våra fantastiskt assnygga neonrosa sponsorsmössor från Knåda Sport! Oändligt snygga! Säkert 20 gånger snyggare än vanliga mössor! Självklart TACKAR vi Sofie FIIIII Lönngren för fixandet och leveransen av våra skönheter!

Jag måste också tacka Fia för att jag har fått låna min vasaoutfit av henne! Tur att det är mycker reflexer! Risken för att jag hamnar kvar i spåren tills det mörknar är överhängande.

Eftersom alla vet att jag mest är en materialist och inte så mycket av en tränande människa så känner jag mig oändligt sportig och snygg i min svarta slimma outfit! Rosa är dessutom snyggaste färgen så känner jag mig superhet!

Puss och hej//Evelina!


Många borden!

På grund av vårat träningsläger i Åre för nån vecka sen (som vi kommer blogga om snart fast vi redan borde gjort det) så har jag kommit lite efter på praktiken eftersom jag missade i princip hela första veckan av 5 veckor. Vi ska göra 30h/v så ingen större katastrof, men jag borde då ha varit där varje dag veckorna efter för att kompensera. Nästa vecka är nu den 5e och sista veckan på denna praktikplatsen. Jag blev dock sjuk i onsdags, och i torsdags låg jag hemma med feber och gick inte upp ur sängen på hela dagen i princip. Var även hemma i fredags.

Jag borde även ha tränat mycket denna vecka eftersom jag inte hunnit med så mycket de senaste veckorna. Även detta blev ju sabbat pga sjukdomen. och innan var det många andra borden som kom mellan. Jag borde även pluggat mycket i veckan eftersom jag inte kommer göra det veckan som kommer, då jag har fullt upp med annat. Men eftersom jag varit så sjuk så har jag inte orkat.
Man borde även städa, tvätta, skaffa glasögon, söka sommarjobb, laga mat, och vila så att man blir frisk.

Men jag borde inte sitta här och skriva utan borde istället skriva klart min rapport på 8 sidor som jag borde bli klar med idag (nu 2 sidor).
Borde även se till att fixa vallning och annat viktigt inför lördagen och även skriva ut min bekräftelse på mitt deltagande i tjejvasan.
Borde dessutom gå ut och passa på att träffa solen när han äntligen visar sig.


Nu börjar jag hursomhelst känns mig lite friskare och har planerat att vara som ny på tisdag och då köra ett rejält skidpass för att sedan inleda kolhydratladdning :P
Hoppas min kropp inte är helt död efter sjukdomen och att jag inte lyckats smitta ner de andra tjejjerna tills vasan.

Nu ska jag göra som jag borde och hämta tvätten och sen plugga :(


Jag tänker nog fly till solen snart och bara göra saker som man inte borde. Ska göra massa saker man inte borde hela sommaren sen!
RSS 2.0